Susține ”Asociația Pentru Suflet”

Peste o treime dintre copii din România, trăiesc în dificultate și cu posibilități reduse, conform unui raport al Organizației Salvați Copiii, în colaborare cu Avocatul Poporului. Responsabilitatea față de imbunătățirea lumii, este un sentiment care ne aparține. Asta înseamnă că pe măsură ce oferi mai mult, ajuți mai mult, cu atât vei primi mai mult. Pe scurt, aceasta este legea reciprocității.

Cuvântul ajutor, înseamnă să faci lucrurile mai simple pentru cineva, să salvezi, să fii util într-un fel sau altul, să oferi pentru a satisface o nevoie.
Noi, în ”Asociația Pentru Suflet” ne-am dat seama că există foarte multe modalități prin care putem să ajutăm pe cineva și să le ușurăm povara de pe umeri. Susținem în primul rând educația, prin furnizarea de rechizite școlare, deoarece, astfel, copiii de azi, au șansa de a deveni adulții responsabili de mâine și de a se bucura de un viitor mai bun. Contribuim și cu lucrări de igienizare, ordine și curățenie generală și oferim asitență medicală, socială pentru că sănătatea este reprezentată și de mediul în care trăim, iar noi încercăm să dezvoltăm o putere a obișnuinței înspre binele celor care au nevoie de ajutor.

Ne-am mai dat seama și de faptul că numărul persoanelor care trăiesc în dificultate crește alarmant și, odată cu el, cresc și eforturile și dorința noastră de a-i scăpa de griji. Doar mână de la mână putem să facem bine și să le readucem zâmbetul pe buze.

A oferi nu doar că vă întărește valorile personale, dar îi va încuraja pe cei din jurul vostru, să vă ia ca exemplu și să remarce puterea generozității. A ajuta, poate acum sa aibă un impact mai mare ca niciodată.
Pe lângă posibilitatea de a oferi cuiva un trai mai bun, prin sprijinirea asociației noastre, sponsorizarea atrage după sine și beneficii fiscale.

Dacă sunteți persoană juridică plătitoare de impozit pe profit și doriți să ne susțineți, conform legislației în vigoare, beneficiați de o deducere a impozitului pe profit, datorat pentru cheltuielile sponsorizării. Mai exact, o parte din impozitul datorat la bugetul de stat se va redirecționa către ”Asociația Pentru Suflet”. Potrivit legii, creditul fiscal pentru cheltuieli de sponsorizare se acordă în limita valorii minime dintre 0,75% din cifra de afaceri și 20% din impozitul pe profit datorat. În situația în care cheltuielile sponsorizării depășesc aceste limite, creditul fiscal neutilizat poate fi reportat pentru următorii 7 ani consecutivi și recuperat în aceleași condiții.

Persoanele juridice plătitoare de impozit pe veniturile microîntreprinderilor care doresc să ne susțină în a face bine împreună, beneficiază de același credit fiscal prin scăderea sumelor acordate ca sponsorizări, din impozitul datorat pentru trimestrul în care au efectuat cheltuieli cu sponsorizarea, în limita a 20% din impozitul datorat. În eventualitatea în care sponsorizările depășesc într-un trimestru 20% din impozitul datorat în acel trimestru, sumele care depășesc limita pot fi reportate și scăzute din impozitul datorat în trimestrele următoare, pe o perioadă de 7 ani.

Pentru a putea beneficia de un credit fiscal, într-o anumită perioada fiscală, ajutorul vostru trebuie acordat efectiv în această perioadă, nefiind suficientă doar încheierea unui contract de sponsorizare. ”Asociația Pentru Suflet” este o asociație înscrisă în Registrul entităților/ unităților de cult, pentru ca persoanele juridice care sunt alături de noi să poată să benificieze de deducerea de impozit, deoarece credem în reciprocitate. Entitățile care doresc să pună mână de la mână împreună cu noi pentru a face bine, la fiecare sfârșit de an, trebuie sa depună o declarație informativă privind ajutorul oferit și menținerea acestuia.

Nu trăim într-o lume perfectă și nu va fi niciodată un moment perfect pentru a oferi, dar întotdeauna există oameni care au nevoie de ajutor. Indiferent de faptul că uneori economia lasă de dorit, sau că întâmpinăm dificultăți financiare proprii, adevărul este că atunci când donăm, îi ajutăm pe cei care au nevoie.

Adaugare comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata. Campurile marcate cu * sunt obligatorii

I accept the Privacy Policy