Împreună. Necesitățile lor înaintea propriilor exigențe

Pentru părinții care își hrănesc copilul, mâncarea înseamnă dragoste și grijă. Pentru evenimentele din familie, mâncarea înseamnă comunitate. Pentru adolescenții care împart gustări după școală, mâncarea înseamnă bucurie și socializare. Pentru fiecare om, hrana înseamnă viață – un drept fundamental. Alimentația stă la baza sănătății și a dezvoltării fizice și psihice. Știm deja atât de multe despre ce funcționează pentru a preveni malnutriția sub toate formele sale, de la concepție, la copilărie timpurie, la adolescență. Dar aceasta este o luptă pe care noi nu o putem câștiga singuri. Împreună cu voi, vrem să îi ajutăm să spună ”da” atunci când, din cauza neajunsurilor, sunt tentați să spună ”nu”. Scopul Asociației Pentru Suflet este să suplinească ceea ce sistemul nu poate, nu știe sau nu reușește să facă pentru comunitățile pe care le ajutăm.Vrem să îi învățăm bucuria de a primi, deoarece situația veniturilor, grija părinților că nu au ce să pună pe masă, sunt realități care conturează mult prea repede, prea din timp, existența copiilor pe care îi vizităm. Conform unui raport UNICEF referitor la copii, alimentație și nutriție, din octombrie 2019, un număr alarmant de mare de copii suferă consecințele alimentației deficitare și ale unui sistem alimentar care nu răspunde necesităților acestora. Comunitățile aflate în dificultate au o alimentație insuficientă pentru că, din păcate, nu au de ales. Împreună putem să schimbăm modul în care înțelegem și reacționăm la problema malnutriției a celor care au nevoie constantă de noi.

Multe familii din medii defavorizate își pun în acest moment problema supraviețuirii mai mult ca niciodată. Situația din prezent a împuținat locurile de muncă existente, majoritatea de zilieri, fie au dispărut deja, fie sunt din ce în ce mai puţine. Mână de la mână facem bine și suntem alături de ei și de această dată. Noi ne bucurăm că un număr semnificativ de persoane zâmbesc mai des datorită pachetelor cu alimente pe care le oferim și știm că își pun speranța în noi, de aceea revenim cu ajutor în fiecare lună. Alimentația este sursa principală de supraviețuire și apelăm la voi cu încredere, pentru că vrem să le luminăm chipurile în continuare. Costul unui pachet cu alimente este 70 de lei,o sumă modică pentru unii dintre noi, dar pentru ei înseamnă mai mult de atât. Înseamnă lipsa unor griji.

Asociația Pentru Suflet pune la dispoziția comunităților defavorizate în jur de 60 de pachete cu alimente, dar cu susținerea voastră putem să creștem calitatea vieții mai multor persoane care se lovesc de neajunsuri. Cu toții suntem conștienți de importanța hranei pentru copiii care se află în dezvoltare sau pentru cei vârstnici care întâmpină probleme de sănătate, iar noi, împreună, putem să le arătăm că nu uităm de nevoile lor.

Împachetăm pentru ei alimente de bază- lapte, ouă, făină, orez,zahăr, ulei, cereale- le oferim alimente pentru provizii- pateu,tomate la conservă, fasole, paste făinoase, gem-, detergent pentru rufe deoarece igiena înseamnă sănătate, mâncare pentru bebeluși, biscuiți și dulciuri pentru cei mici deoarece copilăria lor nu trebuie refuzată.

Mână de la mână vrem să dăruim cât mai mult, să ne respectăm promisiunea că le ascultăm nevoile și, cu implicarea voastră dorim să susținem un număr cât mai mare de persoane din comunități defavorizate prin acest proiect, pentru că putem să punem necesitățile lor înaintea propriilor exigențe.

Adaugare comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata. Campurile marcate cu * sunt obligatorii

I accept the Privacy Policy