Rădăcina schimbării- Încurajăm copiii să viseze

Educația este cheia a tot ceea ce este bun în lumea noastră de azi. Ea nu are o cronologie, nu se referă doar la trecut sau la prezent, ci este, de asemenea cheia viitorului. De fapt, este esențial, ca societate, să continuăm sa învățăm lucruri noi. Educația va contribui la disciplinarea copiilor noștri, pentru a putea face față provocarilor intelectuale ce vor urma de-a lungul vieții. Generațiile în formare, nu numai că vor acumula un bagaj de cunoștiințe, dar vor invăța să gândească și, în cele din urmă să se descurce singuri, devenind capabili să ia deciziile cele mai bune pentru dezvoltarea lor.
Copiii sunt binele în forma sa pură, iar imaginația unui copil nu trebuie să fie îngradită niciodată. Asociația noastră încurajează copiii din mediile defavorizate să-și gasească pasiunile și să se bucure de adevărata lor putere, deoarece, pentru cei mici, imaginația înseamnă cunoaștere. Creativitatea infinită a copiilor, din păcate, nu va ramâne cu ei pentru totdeauna și suntem de părere ca doar un bagaj vast de cunoștințe nu va fi suficient. Vor avea nevoie să gândească diferit, să inoveze și, mai ales, sa aibă puterea de a se adapta cât mai ușor încercarilor de care se vor lovi, inevitabil, pe viitor.
Noi, în ”Asociația Pentru Suflet” știm importanța educației și, totodată susținem libertatea copiilor de a fi copii. Procesul de formare al celor mici este unul foarte complex, începând cu dezvoltarea intelectuală, morală, artistică și continuând cu cea fizică. ”Mână de la mână facem bine” și promovăm modul variat de abordare a ideilor și îi indrumăm pe copiii să dobândească o gândire independentă, nedeterminată de grup, toleranță față de nou și posibilitatea de a critica constructiv. Considerăm că orice acțiune din iubire, va atrage după sine o obișnuință naturală. Frica, resentimentele, furia din pricina neajunsurilor sunt stări pe care încercăm să le înlăturăm prin contribuțiile pe care le oferim, dar mereu ne dorim mai mult pentru cei mici și de aceea avem nevoie de ajutorul vostru. Prin puterea noastră de a compensa neajunsurile copiilor din medii dafavorizate, putem sa prevenim și rata abandonului școlar, care, din nefericire e în continuă creștere. Pentru a-și putea ajuta financiar familiile, cei tineri au tendința de a renunța la școală pentru a reduce eforturile parinților iar noi vrem să diminuăm această problemă împreună cu voi.
Asociația noastră vrea să ajute generațiile tinere care întâmpină dificultăți să vadă școala ca și pe o soluție de viitor, nu ca și o povară financiară și, de aceea, le oferim rechizite școlare și un aport în procesul de cunoaștere. Organizăm tabere pentru copii, purtăm discuții și dialoguri pe teme diverse, în funcție de necesitatea fiecăruia, oferim consiliere și o educație în spiritul valorilor creștine, pentru un plus de pozitivism și pentru a le arăta că luptăm impreună.
Educația celor mici este rădăcina schimbării și speranța că va fi cea mai puternică armă pe care o pot folosi pentru un alt viitor, unul mai bun.

Adaugare comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata. Campurile marcate cu * sunt obligatorii

I accept the Privacy Policy