Credinta

​Credința în Dumnezeu este una dintre cele mai importante virtuți ce trebuie să îl caracterizeze pe un credincios, iar aceasta trebuie să fie manifestată zilnic începând de la cele mai mici detalii. A avea credință în Dumnezeu nu înseamnă a fi cuprins de un sentiment sau o emoție, ci este acea tărie în Creatorul tău care în pofida faptului că nu există o scăpare imediată pentru necazul tău, tu să fii deplin încredințat că El este cel care va lucra la vremea potrivită și la momentul ales de El. 

​Asemenea lui David care spune în Psalmul 23 „Chiar dacă ar fi să umblu prin valea umbrei morţii, nu mă tem de niciun rău, căci Tu eşti cu mine.” fiecare credincios trebuie să se bazeze pe promisiunile pe care Dumnezeu le-a făcut în Cuvântul Său și în purtarea Sa de grijă, în deosebi în momentul în care luminița de la capătul tunelului lipsește să apară. Un astfel de moment s-a întâmplat în urmă cu două săptămâni când doi dintre membrii Asociației Pentru Suflet au plecat în Germania după donațiile de haine, alimente și mobilier pe care le-am primit de la membrii Bisericii Penticostale Betel din München. 

​După ce duba și remorca au fost încărcate, urma ca aceștia să se întoarcă în țară, însă la scurt timp după ce au pornit, mașina s-a avariat extrem de tare, iar călătoria lor spre România a fost întreruptă. Ulterior am aflat că motorul a fost compromis și este nevoie ca acesta să fie recondiționat total, cheltuielile pentru reparații ajungând la suma de 2500 de euro. După această încercare am început să ne întrebăm, ca oricare om „De ce Dumnezeu a îngăduit această încercare? De ce tocmai acum?”, având în vedere că în luna Decembrie avem câteva proiecte importante în care ne dorim să ajutăm copiii și familiile aflate în nevoie. Totuși în aceste momente grele, am ales să continuăm să ne încredem pe deplin în Dumnezeu, să avem credință că El poate să rezolve și această problemă. De multe ori nu înțelegem modul în care Dumnezeu lucrează și încearcă să modeleze caracterul nostru, însă în acele momente trebuie să ne încredem pe deplin în perfecțiunea planului Său. 

​Trăirea prin credință este provocatoare, dar este și fașcinantă când ești în voia lui Dumnezeu, când asculți chemarea Domnului de a te baza pe deplin pe măreția Sa. De aceea, în acest sfârșit de an, te încurajăm și pe tine ca indiferent care este problema cu care te confrunți, pune-ți nădejdea în Dumnezeu și ai credință că la vremea hotărâtă de El, va lucra.

Adaugare comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata. Campurile marcate cu * sunt obligatorii

I accept the Privacy Policy